Bedrijven te koop. Huur een professional

januari 14, 2019

“Professionals hebben coaches, amateurs niet.” Ik hoorde dit onlangs op een conferentie en het idee bleef bij mij.

We weten dat professionele atleten gedurende hun loopbaan blijven samenwerken met coaches, en niet alleen met hun hoofdtrainer, maar met gerichte coaches voor hun specialiteit. Michael Jordan had een schietcoach, hoewel hij een van de beste aanvallende bedreigingen in de NBA was. Honkbalspelers hebben een catch cocah. En voetbalspelers hebben aanvallende coaches, defensieve coaches en lijncoaches
Professionele atleten zijn de beste ter wereld in hun vak. Maar ze weten dat ze, om beter te blijven en de beste kans op succes hebben, met een coach moeten werken om hun spel vooruit te helpen.
Als bedrijfseigenaren is er geen reden dat we niet hetzelfde zouden doen. Een coach is iemand die excellentie begrijpt en weet hoe dit te bereiken. Als het uw doel is om uw bedrijf ooit te verkopen, voor de maximale waarde, kan een coach u helpen om daar te komen.

Helaas slaan de meeste ondernemers deze voorbereidingsstap over. Ze gaan meteen naar de speeldag met weinig tot geen planning. Velen proberen zelfs hun bedrijf verkopen te realiseren. Dat is de reden dat nationaal slechts ongeveer 20 tot 30 procent van de bedrijven succesvol verkoopt.
Ontvang een schatting van de waarde drie tot vijf jaar voordat u van plan bent om te verkopen (of eerder). In tegenstelling tot een formele gecertificeerde waardering die overal tussen de € 5000 en € 15.000 kan kosten, is een schatting van de waarde een betaalbare maar waardevolle manier om erachter te komen wat uw bedrijf zou verkopen in de huidige markt.
Uw adviseur moet u ook kunnen informeren over de reden waarom uw bedrijfswaarde is wat deze is en wat u kunt doen om uw bedrijf beter verkoopbaar te maken. Als u de waardebepalers en tegenstanders van uw bedrijf begrijpt, kunt u kopers een aantrekkelijkere kans bieden.

Als het gaat om het positioneren van een bedrijf te koop, zijn er veel dingen die kunnen worden gecorrigeerd. Aanpassingen aan uw werkkapitaal alleen kunnen bij verkoop honderdduizenden dollars waard betekenen. Maar het is moeilijk om zinvolle wijzigingen aan te brengen wanneer u klaar bent om te verkopen.
Michael Jordan was de beste ooit, maar hij wist dat hij nog steeds een coach nodig had. Dat “ik kan altijd beter zijn” mentaliteit maakte hem een ​​legende.
Net als Jordan bent u misschien een van de beste van het beste in wat u doet. Maar als je nog nooit een rondje golf hebt gespeeld, kun je niet de baan op en verwacht par. En als u nog nooit een bedrijf hebt verkocht, kunt u niet verwachten dat u een onbekend proces doorloopt en uiteindelijk de piekwaarde wint.
Vertrouwen is geweldig; het is vrijwel verplicht om een ​​ondernemer te zijn. Maar te veel vertrouwen kan een slechte dienst zijn. Uw bedrijf kan altijd beter zijn.

Bedrijven te koop met VUZO

Recent posts