Wonen in Belgie

Geen slechte keus!

Wist u dat wonen in België vele voordelen heeft ten opzichte van Nederland?
Waar er in Nederland veel vooroordelen zijn over Belgen en hun land, valt dit in de praktijk ontzettend mee en kunt u in België prima wonen en leven.

Financieel gezien is verhuizen naar België zeer interessant. Zo is de hypotheekrente fiscaal aftrekbaar als u in Nederland werkt. Ook zult u aanzienlijk kosten op uw auto besparen doordat de Belgen geen BPM kennen. Dit scheelt al snel enkele duizenden euro’s. Ook de brandstofprijzen en de maandelijkse kosten aanmerkelijk lager in België.

Daarnaast is het op het gebied van onroerend goed ook interessant om naar België te kijken. De woningen zijn een stuk goedkoper en bouwgrond is relatief betaalbaar. Bij huizen van 5 jaar en ouder betaalt u slechts 6% BTW bij een verbouwing, dit is een fors verschil met de 19% die u in Nederland zult moeten afdragen. Zo bespaart u geld voor andere leuke dingen, zoals lekkere Belgische chocolade!

België is ook qua leefstandaard een aantrekkelijk land. Het onderwijs wordt hoog aangeschreven en u kunt hier flinke subsidies voor aanvragen. Zeer interessant gezien het feit deze niet alleen voor basis onderwijs gelden, maar ook voor eventuele vervolg studies! Niet alleen kunt u subsidies aanvragen, ook vervolgopleiding zijn een stuk goedkoper.

Ook voor uw gezin is het aangenaam in België. Kinderopvang en hulp in de huishouding zijn namelijk stukken goedkoper dan in Nederland. De besparing op uw dagelijkse boodschappen draagt bij aan de emigratie, aangezien je grotere hoeveelheden en meer koopt voor hetzelfde bedrag. Dagelijkse lasten zijn lager voor u in België.

Voor wie alleen het financiële aspect niet overtuigend genoeg is; Nederlanders waarderen Belgen ook als het gaat om het sociale aspect. Mensen gedragen zich formeler en er is meer contact met andere de medemens. Dat betekent natuurlijk dat u in België gewoon fijn kunt wonen!

Wilt u meer informatie over wonen in Belgie.