Geld lenen voor een woning

maart 22, 2019

Geld lenen?, want je hebt besloten dat je een huis wilt kopen, en je hebt rondgekeken naar verschillende huizen!

Als u voor de eerste keer koopt, kan het geld lenen proces verwarrend en onbekend zijn. Er kunnen veel vragen rijzen: is mijn credit score hoog genoeg om in aanmerking te komen voor een lening? Hoe lang duurt het? Waar moet ik beginnen?

Om u te helpen bij al deze zorgen en meer, volgt hier een gedetailleerd stap-voor-stap overzicht van wat u kunt verwachten als u begint met het proces van een huis aankopen.

Vooraf toestemming krijgen

De eerste stap die we aanraden aan kopers van een huiskoper is het verkrijgen van een pre-goedkeuring. Het idee achter een pre-autorisatie is simpel: voordat u uitcheckt wat er op de markt is, moet u erop kunnen vertrouwen dat u weet hoeveel een geldverstrekker u uitleent.
Wanneer u van tevoren wordt goedgekeurd, wordt uw kredietwaardigheid getrokken. Dit geeft de geldschieter twee dingen: uw werkelijke credit score en een blik op de gegevens op uw kredietrapport. U moet een credit score van 580 hebben om in aanmerking te komen voor een lening via de Federal Housing Administration (FHA) en een 620 voor een conventionele lening via Fannie Mae of Freddie Mac. Een door het Department of Veterans Affairs gesteunde VA-lening vereist geen specifieke score, maar kredietverstrekkers kunnen zelf richtlijnen opstellen. Bij Quicken Loans zoeken we naar een credit score van ten minste 620 voor VA-leningen.

Naast uw credit score, zullen geldschieters zien hoeveel schulden u aan boord heeft en of u faillissementen of incasso’s in uw bezit hebt. Als je iets dergelijks op je palmares hebt, is het nog steeds mogelijk dat je een hypotheek kunt krijgen, maar je komt misschien alleen in aanmerking voor bepaalde uitleenopties.

geld lenen

Kies de juiste bank

De geldschieter vraagt ​​ook van tevoren over uw inkomen en vermogen om te berekenen hoeveel u zich kunt veroorloven op basis van een debt-to-income (DTI) ratio. Hoe meer informatie u uw kredietverstrekker vooraf kunt geven, des te sterker uw voorafgaande goedkeuring zal zijn, omdat zowel u als de verkoper erop kunnen vertrouwen dat uw lening waarschijnlijker zal worden goedgekeurd op het einde.

Je inkomen wordt geverifieerd als je de geldgever een inkomstenverklaring afgeeft. Bankafschriften tonen ook activa. Deze zijn essentieel om ervoor te zorgen dat u voldoende reserves hebt om uw hypotheekbetaling een tijdje te kunnen voldoen als u tussen twee banen zit.

U zult ook worden gekoppeld aan een voorlopig leningprogramma, hoewel dit later in het proces kan veranderen.

Inkomsten en activadocumentatie kunnen later in de laatste fase worden verstrekt, maar als u deze vooraf indient, krijgt u waarschijnlijk een beter inzicht in hoeveel u kunt betalen.

Begroting opstellen

Uw goedkeuringsbrief zal u vertellen hoeveel geld een geldschieter bereid is om u te laten lenen. Alleen al omdat u een bepaald bedrag kunt lenen, betekent nog niet dat u uw budget tot het uiterste moet duwen. U kunt verschillende inkoopprijzen in een hypotheekcalculator plaatsen om uit te komen met een realistische schatting van een maandelijkse hypotheekbetaling. (U kunt ook de kosten van belastingen en verzekeringen toevoegen als u weet wat ze waarschijnlijk zijn.)

U wilt ervoor zorgen dat u elke maand genoeg geld heeft voor sparen, noodgevallen, investeringen en andere uitgaven. Vergeet ook niet om een ​​beetje ruimte te laten voor leuk geld!

Nu kan je actief op huizenjacht

Uitgaan en naar huizen kijken, en daarvoor het geld lenen, is meestal het deel van het thuiskopersproces dat het leukst is. Je kunt je voorstellen hoe je leven eruit zou zien in elk huis waar je doorheen loopt. Maar zelfs hier zul je willen zorgen dat je begint met een solide spelplan.

Afhankelijk van uw budget kan het al dan niet mogelijk zijn om een ​​huis te vinden met elke functie die u maar wilt. Maak daarom een ​​lijst met uw belangrijkste prioriteiten voor de huizen waar u naar op zoek bent.

Zodra u uw verlanglijstje hebt ingevoerd, raden we aan een makelaar in dienst te nemen. Ze kennen de markt. Ze zien elk jaar een hoop huizen en kunnen met u samenwerken om iets te vinden dat aan uw behoeften voldoet en binnen uw budget past. Onze vrienden bij Rocket Homes kunnen u helpen matchen met een agent die met u kan samenwerken om een ​​huis te vinden dat aan uw behoeften voldoet.

Een aanbod doen op een woning

Laten we zeggen dat je het perfecte huis hebt gevonden. Het is nu tijd om een ​​aanbieding te doen, want je kan geld lenen. Hier zijn verschillende dingen om over na te denken. U werkt samen met uw makelaar of advocaat om de koopovereenkomst te schrijven, omvat uw aanbod voor de aankoopprijs en een lijst met alles van het huis dat u mogelijk in de verkoop wilt opnemen. Hoewel dit soort details verhandelbaar zijn, zullen verkopers waarschijnlijk een overeenkomst willen met zeer weinig strikken in bijlage – een die zo schoon mogelijk is. Dit kan betekenen dat dingen zoals het vragen aan verkopersconcessies worden vermeden en dat meubels in de deal worden opgenomen.

Het is ook in deze fase dat je een echt geldstorting doet. Dit is een percentage van de aankoopprijs die aan de verkoper wordt gegeven wanneer de aanbieding wordt geaccepteerd om aan te tonen dat u het eigendom serieus neemt.

Acceptatie van de lening

Zodra uw aanbieding is geaccepteerd, en je kan dus geld lenen, wordt de koopovereenkomst teruggestuurd naar uw bankier. De bankier zal uw opties bekijken om er zeker van te zijn dat u het juiste leningprogramma voor u hebt. Zodra dat gebeurt, wordt uw lening doorgestuurd voor acceptatie.

Recent posts