GTST gemist

mei 14, 2018

GTST GEMIST.

Goede tijden, slechte tijden, ook bekend als GTST of gewoon Goede Tijden, is de langstlopende Nederlandse soapserie, die begon op 1 oktober 1990 op RTL4. Het programma was de eerste dagelijkse soap in Nederland. De zeep is geproduceerd door Joop van den Ende en tot op heden zijn meer dan 5.000 afleveringen uitgezonden. Het werd geïnspireerd door de Australische soap The Restless Years, hoewel het in het derde seizoen zijn eigen koers begon te volgen. GTST gemist wordt van maandag tot vrijdag om 20:00 uur uitgezonden. Ongeveer 1,5 miljoen kijkers kijken elke aflevering. Het is de best beoordeelde soapserie van Nederland.

De soap draait vooral om het leven van de families Alberts, Sanders, De Jong, Van Houten en Bouwhuis. Het speelt zich af in de fictieve stad Meerdijk. Net als elke andere zeep zijn huwelijk, echtscheiding, ontvoering en zaken een paar van de ingrediënten van GTST, hoewel GTST shortie de afgelopen jaren bekend is geworden door het schrijven en produceren van meer controversiële verhaallijnen. GTST staat er ook om bekend dat het elk jaar een zomervakantie heeft en in juni met een cliffhanger een seizoen afsluit, maar pas drie maanden later in september. Hoewel de vroege cliffhangers vaak draaiden om familiedrama, hebben latere cliffhangers vaak gedraaid rond rampen en onverwachte wendingen.

Veel voormalig acteurs die ooit deel uitmaakten van de cast zijn nu bekend in Nederland en Europa, zoals Katja Schuurman, Reinout Oerlemans en Antonie Kamerling (die ondanks een succesvolle carrière als acteur zelfmoord pleegden in 2010 met chronische aandoeningen depressie).

In 2016 kreeg de show een spin-off genaamd Nieuwe Tijden (Engels: New Times), die een aantal van de jongere personages uit GTST en enkele nieuwe personages volgt.

Recent posts