Typo3, het cms pakket voor vastgoedmakelaars, overheid en gemeente

augustus 4, 2018

Typo3 is, misschien terecht, een heavy-duty motor, ontwikkeld voor het programmeerplezier van de Beierse ingenieurs: het is een arbeidsintensief, complex platform dat vrij populair is in Europa, vooral in Germaanse landen. Het veld waarin dit CMS uitblinkt is smal. Wil je gewoon een simpele blog? Een traditionele onderneming of productwebsite? Een online storefront? Dan is Typo3 niets voor jou, tenzij je al een expert bent met dit platform, een masochist of iemand met een zwakte voor zinloze complexiteit. Om een ​​metafoor te gebruiken die het hart van de Typo3 dierbaar is, kun je een fiets niet vergelijken met een vliegtuig: ze dienen verschillende doelen. Hieruit volgt dat als het leren van WordPress is als fietsen, dan is het leren van Typo3 hetzelfde als het verkrijgen van je vliegbrevet. ( https://nl.wikipedia.org/wiki/TYPO3 )

Dit PHP Content Management System is gemaakt door een Deen, Kasper Skårhøj en in 1997 uitgebracht onder een commerciële licentie. In 2000 besloot Skårhøj om het beschikbaar te maken onder de GNU General Public License, waardoor het veel populairder werd. In 2003 profiteerde Typo3 van de aanzienlijke bijdrage van het Franse bedrijf Dassault Systèmes, gespecialiseerd in CAD- en 3D-software, die ook Skårhøj inhuurt. In 2007 verliet de oprichter van Typo3 het bedrijf om nieuwe uitdagingen aan te gaan, namelijk het bestuderen van de Bijbel en het opvoeden van zijn kinderen.

In een eerdere iteratie gaf Typo3 geboorte aan een filiaal, Neos. Neos moest versie 5 van Typo3 zijn, maar het was zo’n ingrijpende vernieuwing dat het een eigen naam kreeg, Neos, en in 2008 afsloot. Typo3’s versie 4 ging zijn eigen weg.

Typo3 staat nu op versie 8. Het sterke voorbeeld is het soort complexe, uitgestrekte documentaire sites die de voorkeur genieten van grote industriële multinationals of universiteiten. Het maakt pijnloos beheer van honderden bijdragers mogelijk, zorgt voor granulaire toegangsautorisaties (niet anders dan Unix ACL’s) en garandeert onder andere strenge validatie- en publicatieprocesprocedures. Verder staat dit CMS hoog aangeschreven voor zijn kwaliteitscode; in feite zijn er nog nooit grote beveiligingsproblemen geweest. Versie 8, uitgebracht op 28 maart, bevat veel verbeteringen en vereist PHP 7.0.

Over vliegtuigen gesproken, Airbus’s Typo3-website. De vele vereisten van Airbus, zoals een groot aantal pagina’s, een complexe structuur, verschillende talen, bijdragers van over de hele wereld, en gevarieerde en geavanceerde procedures, maakten van Typo3 de ideale oplossing.

Websites op typo3

https://www.airbus.com/

Waarom WordPress gebruiken.

1: WordPress is eenvoudig in te stellen, te beheren en bij te werken. U hoeft geen internetexpert of een HTML-coder te zijn om WordPress te gebruiken. Het enige dat u nodig heeft, is een internetverbinding en een webbrowser om uw website te maken.
Als je dit artikel aan het lezen bent, heb je al alles wat je nodig hebt om te beginnen. Ga naar WordPress.com en meld je aan voor een gratis account. Je hebt je website in ongeveer twee minuten online. Tegen een kleine meerprijs kunt u uw domeinnaam daar zelfs hosten.
WordPress.com is het perfecte startpunt voor elk klein bedrijf. Wanneer u klaar bent om uw website verder aan te passen, kunt u eenvoudig uw starterswebsite migreren naar een webhostingaccount.
Noodzaak om de basis te leren? Meld u aan voor onze gratis WordPress Snelstartcursus.
2. WordPress is goed voor zowel je blog als je website. Het klopt dat WordPress begon als een blogsysteem, maar dat was al eeuwen geleden. Door de jaren heen is WordPress geëvolueerd naar een volledig web content managementsysteem. Dat betekent dat u WordPress kunt gebruiken om uw hele website te beheren, niet alleen uw blog. Natuurlijk, als u alleen maar wilt bloggen, kunt u WordPress ook op die manier gebruiken.

Waarom Drupal gebruiken

1. Bedrijfsflexibiliteit
Tijd tussen releases past bij uw strategische planning: dit is een geweldige bonus voor organisaties omdat nieuwe functionaliteit sneller wordt toegevoegd dan u zou verwachten met andere CMS’s, waarmee u zich snel kunt aanpassen aan veranderingen in de markt en op milieuvriendelijke en productieve en kosteneffectieve wijze . Aanpassingsvermogen is belangrijk voor uw bedrijf, omdat u snel hoge prestaties kunt bereiken tegen lagere kosten en de betrokkenheid van gebruikers kunt vergroten. En het zal nog beter worden met de volgende releases, die kortere tijdschema’s voor releases zouden moeten hebben.

2. Schaalbaarheid
Drupal ondersteunt ‘s werelds drukste sites (voorbeelden zijn weather.com, Twitter, het Witte Huis, The Economist, enz.) En is in staat om zowel verkeerspieken als reguliere stromen met veel verkeer te verwerken.

 

Recent posts