Zo pimp je jouw slaapkamer

augustus 23, 2019

Helaas, ook jij raakt wel eens uitgekeken op jouw huidige slaapkamer. Het voelt wel als jouw vertrouwde plek, maar de sfeer ontbreekt. Je merkt aan jezelf dat je toe bent aan iets nieuws. Namelijk een kleurrijke, gezellige kamer waarvan je weer energie krijgt. Maar hoe pak je dit aan?

Tijd voor inspiratie en het duidelijk in beeld krijgen van jouw wensen. Wat moet jouw slaapkamer zeker hebben of wat juist niet. Laten we beginnen met het maken van een moodboard.

 

Geef het een beeld
Ga lekker rondkijken in woonwinkels, op Pinterest, snuffel door woonmagazines of neem een kijkje op woondetective.nl. Op deze manier krijg je veel nieuwe inspiratie en kan je beter een moodboard maken. Op deze collage geef je de kleurkeuze en gewenste stijl aan die je wilt laten terugkomen in jouw slaapkamer. Ook is het verstandig om jouw kamer goed op te ruimen, alles wat overbodig is kan je wegdoen of verkopen. Want ruimte is wenselijk om je slaapkamer beter te kunnen pimpen. Zeker als je één muur wilt voorzien van een nieuw kleurtje!

 

Tijd om aan de slag te gaan
Nu je een duidelijk beeld hebt van wat je wilt, kan je gaan rondkijken voor nieuwe meubels, decoratie stukken en zelfs verf. Want het is de hoogste tijd om te starten. Begin altijd met het schilderen, het ophangen van de gordijnen en het leggen van een nieuw laminaat. Om te voorkomen dat meubels vies worden of beschadigen. Zet een lekker muziekje aan op de speakers en pak die verfroller maar vast.

 

Kleed het leuk aan
Nu de muur en vloer helemaal naar wens zijn. Kan je verder gaan met het plaatsen van de meubels. Deel het praktisch in en geef de slaapkamer warmte met een vloerkleed. Hang leuke fotolijsten op, die jouw herinneren aan leuke momenten en ga voor kaarsen. Want wat is een kamer zonder kaarsen, zeker geen sfeer. Let wel op je eigen veiligheid, dus ga niet in bed liggen zonder de kaarsen uit te blazen. Als je helemaal klaar bent, mag je natuurlijk wel op je bed ploffen want je zult wel moe zijn. Maar ook voldaan, want jouw slaapkamer is helemaal fris, nieuw en van jou!

 

Recent posts